İMPLANT İLE POPO BÜYÜTME : KALÇA ŞEKİLLENDİRME : BREZİLYA USULÜ KALÇA ESTETİĞİ

İMPLANT İLE POPO BÜYÜTME : KALÇA ŞEKİLLENDİRME : BREZİLYA USULÜ KALÇA ESTETİĞİ

İMPLANT İLE POPO BÜYÜTME : KALÇA ŞEKİLLENDİRME : BREZİLYA USULÜ KALÇA ESTETİĞİ

POPO PROTEZİ İLE POPO BÜYÜTME:
Estetik popo protezi, poposunun küçüklüğünden şikayet eden kişilere ameliyatla yerleştirilen bir vücut implantıdır. Burada estetik kusurun sebebi, “popo”da, tıpda “gluteus” olarak adlandırılan, kaba eti oluşturan kasların az gelişmesidir. Bu kaslar az gelişmişse o kişinin “popo”su düz olur, arkaya olan çıkıntı olmaz. Bu durum pantolon giyildiğinde pantolonun arkasının boş kalmasına yol açar.

Not: Bu yazı boyunca kalça protezi yerine popo protezi kelimesini kullanmak zorundayız; çünkü kalça protezi dediğimizde burada bahsedilen protezler, ortopedi ameliyatlarında kullanılan kalça protezleri -kalça eklemi protezleri- ile karışıyor.
İmplant, popo bölgesindeki kasların içine yada arkasına yerleştirilir ve bu bölgenin arkaya daha çıkıntılı ve dolgun görünmesini sağlar. Klasik yöntem, protezin büyük gluteal kasın altına yerleştirilmesidir. Bu bölgenin büyütülmesi için kullanılan protezler, işlev açısından meme protezlerinden farklı değildir; yalnız bu protezler meme protezleri gibi yumuşak değildir, kıvamı oldukça sert silikondan (very cohesive silicone gel) yapılırlar. Bu protezler sert olduğundan herhangi bir patlama yada içindeki maddenin dışarı sızması gibi bir risk yoktur. Protezler sert olmasına rağmen, aynı zamanda kalçada hissedilmeyecek kadar yumuşaktır.
Bu ameliyatın ilk uygulandığı dönemlerde sıradan meme protezleri kullanılmış, daha sonra bu bölgede özel protezlere ihtiyaç olduğu anlaşılmış ve bugün kullandığımız özel “Gluteal protezler” üretilmiştir.
Bu ameliyat, bayanlara özgü bir ameliyat değildir; bayanlar kadar erkeklere de yapılmaktadır.Daha çok kalçalarının arkaya çıkıntılı olmadığını, küçük olduğunu düşünen bayanlara yapılır. Erkek hastalar ise genellikle pantalon giydikleri zaman pantolonun arkasının boş kaldığını söyleyerek plastik cerrahlara başvururlar. Erkek hastalarda asıl sorun kaba et kısmının hacmini veren gluteus kasının yetersiz gelişmiş olmasıdır; bu hastalarda popo kısmı dümdüzdür, arkaya çıkıntı yoktur, pantolon giyildiğinde hoş olmayan bir görüntü oluşur. Bayanlar kadar erkeklerde de popo bölgesi kişinin cinsel çekiciliğini artıran bir bölgedir. Bir çok bayana kalçası belirgin erkekler çekici gelmektedir. Son yıllarda bu ameliyata ilgi artmıştır.
Ameliyat, genel anestezi ile poponun iki kısmının arasından yapılır. Ameliyat izi, tanga dahi giyilse dışarıdan görülmez.

Teknik detay: Öncelikle hasta çıplak olarak bir tabure yada sandalyeye oturtulur. Oturunca vücut ağırlığını taşıyan kısım bir kalem ile çizilerek işaretlenir (yukarıdaki çizimde 1 numaralı hat). Çizilen bu hat çok önemlidir. Bu hattın altında kalan kısımda bir çok önemli sinir ve damar bulunduğu ve bu alan oturduğumuzda vücut ağırlığını taşıdığından, bu alana protez koymamak gerekir (yukarıdaki çizimde 2 numaralı bölge). Protezin yerleştirileceği alan bu hattın üzerinde kalan kısımdır. Koksiks bölgesinden (kuyruk sokumu bölgesi) yapılan tek insizyondan (kesiden) girilerek büyük gluteal kas altında, protezin yerleştirileceği bir boşluk açılır (Robles’ın planı). Protez, gluteal bölgenin üst kısmına yerleştirildiği için büyük sinir ve damarların yaralanma riski yoktur (not:bazı yayınlarda, protezin, büyük gluteal kas içinde hazırlanan ve daha büyük protez konmasına olanak veren bir plana yerleştirilebileceğinden de -büyük gluteal kas altında değil, bu kasın içine- bahsediliyor). Genellikle iki kaba et arasında kalan yerden yerleştirilmelerinin yanında kalçanın muz hattı denen alt kısmından da bu protezler yerleştirilebilir; yalnız buradan girildiğinde hem önemli bir yapının (damar, sinir) yaralanma riski daha yüksektir, hem de görülür şekilde iz kalacaktır.

 

popo

popo 2

popo 3

 

AMELİYATTAN SONRA NE ZAMAN POPONUZUN ÜZERİNE OTURABİLİRSİNİZ?
Ameliyattan sonraki ilk 3-4 gün hastaların yan yada yüzükoyun yatmalarını tavsiye ediyorum. Kontrol ve ilk pansuman için 3. yada 4. gün kontrole çağırılıyor. Hasta ilk kontrole geldiğinde pansumanı değiştiriliyor ve ondan sonra yavaş yavaş normal oturmaya başlıyor. Hastalar genellikle 1 hafta sonunda normal oturabiliyor.

İLERİDE İMPLANTIN ÜZERİNE OTURABİLİR MİSİNİZ?
İmplantların üreticilirinin de dediği gibi 3 ay içerisinde hasta bu maddeyi kendi vücudunun bir parçası olarak görmeye başlar.

Ameliyat 1-2 saat sürer. Kalçanın orta kısmında bir iz kalır fakat bu dışarıdan görülebilecek bir dikiş izi değildir. Kesi, kendiliğinden eriyen dikişlerle atılır, böylece ameliyattan sonra dikiş almaya gerek kalmaz.

admin

RELATED ARTICLES

Meme estetiği ve bilinmeyenler

Meme estetiği ve bilinmeyenler

Estetik ve fonksiyonel açıdan memenin

READ MORE