Aşırı Terlemeye Botokslu Çözüm

Aşırı Terlemeye Botokslu Çözüm

Aşırı Terlemeye Botokslu Çözüm

Botox, en pratik gençleştirme işlemelrinden biridir. Yaşlanma etkilerini en az 4 ay süre ile kamufle eden botox aynı zamanda aşırı terleme probleminin de ilacı.

Botox Nedir?

Botox aslında bir nörotoksindir. Bu toksin protein kaynaklı bir bakteriden özel teknikler ile üretilir. Bazı yanlış bilgilerin aksine botox bir zehir değildir.

Botoks ile Aşırı Terleme Nasıl Tedavi Edilir?

Botox ilacı uygun şekilde enjeksiyona hazırlanır. Bu şekilde sorunlu noktaya belli bir dozda verilen botoks, terlemeye neden olan ögelerin deri ile iletişimini bozar ve bloke eder. Bu şekilde deriye ulaşamayan ögeler, cilt yüzeyinde terlemeye neden olamaz. Bu şekilde aşırı terleme tedavi edilir.

Tedavinin Başlaması İçin Uygulama Nasıl Yapılır?

Söz konusu tedavinin uygulaması enjeksiyonlar yardımı ile yapılır. Botox serum fizyolojik ile kokteyl edilerek seyreltilir. Kullanılan botoks oldukça minimal dozlardadır. Problemli alanın uygulama yapılabilmesi için temiz ve kuru olması gerekir. Temiz ve kuru hale getirilen uygulama alanında doktor tarafından enjeksiyon yapılır. Enjeksiyonlar bazı noktalara az miktarlarda yapılır.

Uygulamalar eğer hastanın acı eşiği çok düşük ise lokal anestezi kremi sürüldükten sonra yapılabilir.

Botoks ile Terleme Tedavisi Hangi Bölgelere Uygulanır?

Botoks ile terleme tedavisi, en çok kol altı ve avuç içlerine uygulanmaktadır. Fakat, ayaklar, diz kapağı arkası, kolların iç kısmı, dekolte gibi bölgelere de tedavi yapılabilmektedir.

Tedavinin Kalıcılık Süresi Nedir?

Bu tedavinin kalıcılık süresi ortalama 5 aydır. Etkisi hafifleyen botoks yeniden yapılarak teleme probleminin çözümü sürdürülebilir.

Botox ile Terleme Tedavisinin Yan Etkisi Var mıdır?

Hayır. Botoks ile terleme tedavisi, uygulanmasında herhangi bir sakınca olmayan hastalarda yapıldığı zaman bir riski, yan etkisi yoktur. Bunun yanı sıra botoksun enjekte edildiği yerde kollajen uyarımı da yapılır. Böylece problemli alanda parlaklık, pürüzsüzlük de elde edilir.

Bu Tedavi Kimlere Yapılmamalıdır?

Söz konusu tedavide kullanılan botox toksini zararlı bir ilaç değildir. Fakat yine de en ufak bir risk bile almamak adına, gebe olan ve bebek emziren annelere uygulama yapılması sakıncalı olabilir. Bunun yanı sıra, kan hastalıkları, dolaşım, kalp, tansiyon rahatsızlıkları gibi ciddi sağlık problemleri olan hastalarda bu tedavinin yapılması önerilmez.

admin

RELATED ARTICLES

Kaş Ekimi

Kaş Ekimi

Kaş ekimi operasyonu yaklaşık 2-3

READ MORE