Alın Germe

Alın Germe

Alın Germe

Alın bölgesi insanda en çok dikkat çeken bölgelerden biridir. Ancak oluşan kırışıklıklar estetik olarak güzel bir görüntü vermemektedir.

Diğer tüm estetik girişimlerde olduğu gibi genel sağlık durumunun iyi olması ve gerçekçi beklentiler ön koşuldur. Plastik cerrahiniz alin bölgesini gerdiğinde ve cildin fazlasını uzaklaştırdığında, alındaki kırışıklık çizgileri ve kaşların yapısı değişecektir. Gerektiğinde cerrahiniz çatık kaslara neden olan kaşların bir bölümünü de zayıflatacaktır.

Sonuç daha yumuşak kaslar ve daha genç bir görünümdür. Eğer alın germenin sonunda ne olacağını görmek istiyorsanız her iki elinizi kaşlarınızın ve gözlerinizin yanlarına koyun ve cildi yukarıya doğru gerin.Bu girişim kaşlarında düşüklük ve göz kenarlarında yığılmalar olan hastalar da faydalıdır. Genellikle kırklı ellili yaslarda uygulanırsa da bazı hallerde daha genç kişilerde de gerekebilir.Kesiler izler saçlı derinin içine ve bazen saçlı deri çizgisine yerleştirilir. Plastik cerrahiniz sizin durumunuz için en iyi seçeneği size sunacaktır.

Alın Germe Ameliyatına Karar Vermek
Plastik cerrahinizin seçimi çok önemlidir. Muayene esnasında cerrahiniz yüzünüzü, derinizin yapısını ve saçlı deri çizginizi inceleyecektir. Tıbbi özgeçmişiniz sorgulanacak ve girişimin risklerini arttırabilecek sağlık sorununuzun olup olmadığı araştırılacaktır. Girişimden dolayı ortaya çıkabilecek sorunlar detaylı olarak anlatılacaktır.

Ameliyat kararı alındıktan sonra plastik cerrahiniz uygulanacak cerrahi tekniği, anestezi şeklini, hangi hastanede girişimin yapılacağını, riskleri ve girişimin bütçesini size söyleyecektir.

Alın germe Ameliyatı
Mevcut ameliyat yöntemleri arasındaki en belirgin fark kesilerin yerleri ve uzunluklarıdır. Orijinal teknikte koronal kesi kullanılır ve saçla deri arasındaki doğal çizginin 5 santimetre arkasındadır. Buna alternatif diğer bir kesi tam saçlı deri çizgisi üzerindedir. Bu kesinin izleri güzel iyileşmekte ve avantajı saç deri çizgisini istendiğinde yukarı yada aşağıya kaydırabilmektedir.

En yeni teknik endoskopik alın germe “alın germe ameliyatıdır. Bir iki santimetrelik birkaç kesi saçlı derinin içine yerleştirilir. Bir kamera ve monitör yardımıyla çalışılır ve his kaybını en aza indiren minimal bir tekniktir.

Ameliyat genellikle bir buçuk ila iki saat sürer ve hasta ameliyat sonrası kısa bir dinlenmeden sonra eve gidebilir.

Alın Germe Ameliyatı Sonrası
Girişimden sonra alında morluklar ve sislikler görülebilir. Bazı hastalarda şişlik göz çevresi ve yanaklara da yayılabilir. Ödemi yani şişliği azaltmak için başın yüksekte tutulması önerilir. Soğuk kompresler de faydalı olacaktır. Alındaki keçelenme ve batma hisleri zamanla azalacaktır. Dikişler ameliyattan 7- 8 gün sonra alınır. Basınızın çevresindeki baskılı pansuman ertesi gün çıkarılır. Cerrahinizin normal hayatınıza dönünceye kadar ki isteklerine uymanız önemlidir ki bu süreç genelde on günü geçmez. Daha sonraki dönemde de ağır beden aktivitesi kısıtlanır. Morluklar fondöten ile kapatılabilir.

Yüz gençleştirmede yüzde belirli bir armoni sağlamak için alın germe “alın germe ameliyatı genellikle göz kapağı estetik ameliyatları ve yüz germe”yüz germe ameliyatları ile birlikte yapılır.

Öz güveninizi kötü etkileyen yüzdeki yaslanmaya ait erken değişiklikler plastik cerrahlar tarafindan düzeltilebilir. Nasıl ve hangi yasta hissediyorsanız belki de öyle görünmenize yardımcı olabilir.

Sağlık sigortanız alın germe “alın germe ameliyatını kapsamaz. Ancak görmeyi kısıtlayan fonksiyonel sonuçlara yol açmışsa sağlık sigortanızca tümüyle yada kısmen karşılanabilir.

admin

RELATED ARTICLES

Meme estetiği ve bilinmeyenler

Meme estetiği ve bilinmeyenler

Estetik ve fonksiyonel açıdan memenin

READ MORE