Bacak Germe Ameliyatları

Bacak Germe Ameliyatları

Bacak Germe Ameliyatları

Bacak germe, prensip olarak karın germe ameliyatının bacağa uyarlanmış halidir. Bu ameliyatta amaç, bacak cildindeki fazlalığı almak, daha gergin ve diri bir görünüş elde etmektir.
Bacaklardaki sarkma ve doku fazlalığı, aşırı kilo alımı ve bunu takiben hızla kilo verilmesine bağlı olabilir. Uygun vakalara yapıldığında çok iyi sonuçlar alınabilir, fakat kalacak iz hastaya iyice anlatılmalıdır. Bu ameliyat ile bacağın dış tarafına, iç tarafına yada her iki tarafa birden germe yapılabilir; tabii ki bu germe yapılan yerlerde uzun dikiş izleri kalacaktır.Dikişlerin mümkün olduğu kadar bikini bölgesinde kalmasına özen gösterilir, bu sayede izler -çok küçük olmamak kaydıyla- bikini giyseniz dahi dışarıdan görünmez. Bacak germe ameliyatı yapılan hastalarda genellikle karın germe ameliyatı yada liposuction da yapmak gerekir; bu ameliyatlar aynı seansda, birlikte yapılabilir, bu durumda ameliyata total body lift adını vermek daha doğru olur. Ameliyat süresi yaklaşık 2-3 saattir. Ameliyattan sonra 1 yada 2 gün hastanede kalmanız yeterlidir. Hasta, ameliyattan sonra bir süre rahat oturamaz, normal oturma pozisyonunda dikişler gerilir. Hastalar ilk bir iki hafta içinde yatarken yada ayakta dururken rahat ederler. Bacak germe ameliyatında en önemli noktalar hastanın uygun seçilmiş olması, sigara içmeyen bir kişi olması, kalacak dikiş izinin ne şekilde kalacağını çok iyi anlamasıdır.

 

 

BACAK İMPLANTLARI İLE BACAK KONTURUNUN DÜZELTİLMESİ, BACAK KALINLAŞTIRMA VE BACAK ÇARPIKLIKLARININ GİDERİLMESİ (CALF AUGMENTATİON)

Silikon protezler ile bacak kalınlaştırma ameliyatları ilk olarak vücut geliştiricilere uygulanmış ve daha sonraları çocuk felci geçiren yada uzun süre bacağı alçıda kalan kişilerde ince bacakları kalınlaştırmak, normal bir kontur sağlamak için uygulanmaya başlanmıştır. Yapılan araştırmalarda diz altında bacağın çevresinin ortalama 34-36 cm. olması gerektiği bulunmuştur. Bacak, ince olduğunda kalem gibi görünmekte, çarpık bacak görünümüne yolaçabilmektedir. Bacak implantları ile bacaklardaki ince görünüm ve çarpıklık düzeltilebilmektedir. Bu ameliyatlar ilk olarak 1979 yılında yapılmış ve bacağı kalınlaştırmak için meme protezlerindeki gibi içi sıvı silikon dolu protezler kullanılmıştır. Bu protezlerle yapılan ameliyatların sonunda kapsül oluşumu gibi bazı komplikasyonlar gelişince (komplikasyon oranı yine de çok yüksek değildi: 5% gibi bir orandaydı) son yıllarda kullanılan koheziv, sert jel silikondan protezler kullanılmaya başlanmıştır. Bu protezler kıvam olarak çokta sert değildirler fakat içlerinde de sıvı bir madde yoktur. Yüksek derecede koheziv jel silikon, yumuşak şekerlemelerin kıvamında, akışkan olmayan bir maddedir. Şu an ülkemizde de bu implantlar ithal edilmekte ve kullanılmaktadır. Bunun dışında sert silikon implantlar da vardır. Bu implantlar katıdır ama ameliyattan sonra farkedilmeyecek kadar da yumuşaktırlar, kesilip şekil verilebilmeleri en büyük avantajlarıdır.

Bacak kalınlaştırma ameliyatları, çeşitli sebeplerle bacakları ince olan kişilerde bacaklara daha doğal bir görüntü vermek için uygulanmaktadır. Bacaklar gelişimsel olarak ince olabilir, uzun süre alçıda kaldığı için ince kalmış olabilir yada geçirilmiş çocuk felcine bağlı olarak ince kalmış olabilirler. Bacakta bu bölgenin şeklini veren kas, gastrocinemius kasıdır. Bu kas iki parçadır; iç tarafda büyük kısım, dış tarafda küçük kısım bulunur. Doğal bir kontur sağlamak için büyük olan protez iç kısıma yerleştirilir. Bir çok vakada sadece iç kısımdaki kasın üzerine implant yerleştirmek yeterli olurken, bazı vakalarda da -bacaklar çok ince ise- gastrocnemius kasının hem iç, hem dış parçası üzerine birer implant yerleştirmek gerekir.
Silikon baldır implantları ile bacak estetiği üzerine ayrıntılı bilgi için yeni web siteme gözatmanızı tavsiye ederim:
Gastrocnemius kasının gelişimini ve büyüklüğünü değerlendirmek için yapılabilecek en pratik muayene hasta ayak parmaklarının ucunda dururken yapılır. Bu şekilde gastrocnemius kası belirgenleşeceğinden sınırları ve büyüklüğü daha rahat değerlendirilir.
Ameliyat genel anestezi ile gerçekleştirilir. Hasta uyutulduktan sonra yüz üstü çevrilir; dizin arka kısmına (bacağın arka kısmına) yaklaşık 5 santimlik bir kesi yapılır. Bacağın ince olan kısmındaki kasların üzerine denk gelen kısımlarda uygun anatomik bölgeye protezin konabileceği kadar bir boşluk açılır ve protez buraya yerleştirilir. Ameliyattan önce protezin konması gereken bölgeler mutlaka bacak üzerinde çizilir. Protezlerin uygun hacimde seçilmesi, uygun anatomik planlara uygun pozisyonda konması, iyi bir sonuç almak için şarttır. Konacak protezin hacmini belirlemek için bacakta, protezin konacağı alanın eni-boyu ölçülebilir; ve bu ölçümlere uygun protez seçilebilir; yada diğer bir yöntem olarak bir parça hamur bacak üzerine konarak deneme yapılabilir. Bir üçüncü yöntem olarak protezleri üreten firma, bu protezlerle birlikte kullanılmak üzere “sizer”‘da sağlamışsa ameliyatta önce “sizer” yerleştirilip uygun hacim tespit edilir, sonra “sizer” çıkarılıp aynı hacimdeki kalıcı protez konulur (aynı ameliyatta, ameliyat sırasında). Bacak ve baldır protezi üreten bir kaç firma vardır ve bu firmalardan bazıları “sizer” sağlamamaktadırlar. Bu durumda ya göz kararı, ya en-boy ölçümü ile yada hamur ile deneyerek protezin hacmine karar verilir. Yine de bir genelleme yaparsak, 130-180 cc. hacimli protezler bir çok hastada yeterli olur. Ameliyat, genel anestezi ile olabileceği gibi belden aşağısı uyuşturularak da (spinal anestezi ile) yapılabilir. Bu ameliyat sonrasında olabilen enteresan bir komplikasyon, diz arkasında protezin yerleştirildiği alandaki kesi hattında cilt renginde esmerleşme olabilmesidir. Bazı cerrahlar bu cilt rengindeki koyulaşmayı önlemek için ameliyattan bir ay önce o bölgeye (pigmentasyonu azaltmak için) hidrokinon tedavisine başlarlar. Dikiş hattındaki bu renk koyulaşmasını önlemek için ameliyattan sonra bir süre güneşe çıkmamak önemlidir.

admin

RELATED ARTICLES

Kalça, popo ve estetik çizgiler

Kalça, popo ve estetik çizgiler

“Vücudun uyumu için tek başına

READ MORE