Yeni Yöntem Lazerle Hemanjiom

Yeni Yöntem Lazerle Hemanjiom

Yeni Yöntem Lazerle Hemanjiom

Lazer hemanjiomla damar beni, gül lekeleri gibi bazı lekelerden kurtulmak mümkün. Gelişen teknoloji, zamanımızın en mühim sağlık problemlerinden biri haline gelen hemanjiom vakaları için de ameliyatsız iyileştirme imkânları geliştirmiştir. Halk arasında damar beni ve gül lekeleri olarak da bilinen bu hastalık; karaciğer kaynaklı, iyi huylu, doğumsal tümördür. Kelime anlamı iyi huylu damar tümörü olsa da tedavi edilmediği takdirde büyük psikolojik travmalara ve sağlık sorunlarına yol açabilir. Bazı hemanjionlar kendiliğinden geçebildiği gibi, kendiliğinden geçmediği durumlarda ilerleyerek vücudun her yerini kapsayabilir.

Hemanjiom tedavisinde gerekli tedavi yöntemi, hemanjiomun nerede olduğuna ve hemanjiomun büyüklüğüne göre yapılır. Büyük operasyon gerektiren hemanjiom vakaları ilerlemiş vakalardır ve genelde kötü huylu damardan kaynaklanmaktadır. Ameliyatsız hemanjiom alternatiflerinden en yaygın olanı ise lazer yöntemidir Günümüzde teknolojiye bağlı olarak gelişen ve başarıya ulaşmış şekilde devam eden Lazerle Hemanjiom Tedavisi bulunmaktadır.

Bir oldukça alanda etkinliği ispat etmiş olan lazer teknolojisi, hemanjiom tedavisinde de ihtiyaçlara çoğu zaman yanıt verebilmektedir Tedavinin başarıya ulaşması için her hastalıkta olduğu gibi, erken teşhis ve erken müdahale önemlidir ; ancak lazerle Hemanjiom tedavisinin başarıya ulaşması, hemanjiomun yüzeysel olması ve fazla derinde olmaması şartına da bağlıdır. Lazerli tedavide kullanılan yöntem ise şu şekildedir: Filtrelerle sınırları belirlenmiş yüksek bir ısı taşıyan lazer ışınının, damar beni de olarak bilinen hemanjiomlu bölgeye uygulanması şeklinde meydana getirilen bir iyileştirme metodudur. Yüksek ısı ile hemanjiomlu bölgeyi tahrip etmek amaçlanmakta ve iyileşme sürecine iyi yönde etki etmesi beklenilmektedir.

Lazerle Hemanjiom Tedavi İşlemi Ne Kadar Sürer?

Tedavi süreci seanslar şeklinde belli aralıklarla uygulanır. Bu aralıklar genellikle ayda bir olacak şekilde ayarlanır. Bazı vakalarda tedavi süreci uzun süreli ve biraz da uğraştırıcı olacağından, öncelikle hasta ve hasta yakınları iyi bir şekilde bilgilendirilmelidir. Bu uzun süreli tedavi gerektiren, kötü huylu damardan kaynaklanan damar benlerinde tedavi süresi 10-15 seansı bulabilir. Abartılı olmayan damarsal sorunlarda ise daha erken iyileştirme sağlanabilir.

Lazerle tedavi yöntemi anlattığımız detaylardan da anlaşılacağı üzere genelde yüzeysel damar tümörleri için uygulanabilen tedavi yöntemidir. Lazerle tedavi olamayan vakalarda ise diğer tedavi yöntemlerine başvurulur.

Bunlar Ameliyatla, ilaç enjeksiyonuyla ya da köpükle hemanjiom tedavisi şeklinde sıralanır.

Ameliyatla Tedavi:
Cilt kesilerek hemanjioma sebebiyet veren damar yumağına ulaşılır ve bu dokuyu kesmek suretiyle gerçekleştirilir. Aşırı kanamalı bir ameliyat olması sebebiyle kan stokuyla ameliyata girmek gerekir. Ameliyat sonrasında da kan kaybı olabileceği için kan stoku konusu göz ardı edilmemelidir.

İlaç Enjeksiyonuyla Tedavi:
Sklerozan adı verilen ve damar yakıcı özelliğiyle bilinen maddenin hemanjioma sebebiyet veren damar yumağına enjekte edilmesiyle gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Damarın aldığı sklerozan maddesinin etkisiyle zamanla büzüşerek yok olmasıyla tedavi sonlandırılır. En az riskli, kanamasız ve en iyi sonuç veren uygulamadır.

Köpükle Tedavi:
Köpükten kasıt ilaçtır. İlaç enjeksiyonu tedavisi prensibiyle paralel bir uygulamadır. Tek başına uygulandığında yetersiz kalabilmektedir.

 

admin

RELATED ARTICLES

Lazer ile estetik kılcal varis tedavisi

Lazer ile estetik kılcal varis tedavisi

Yüzeysel toplardamarların iç yapılarının bozulması

READ MORE