POPO BÜYÜTME AMELİYATI OLACAKLARA UYARI!

POPO BÜYÜTME AMELİYATI OLACAKLARA UYARI!

POPO BÜYÜTME AMELİYATI OLACAKLARA UYARI!

1- İmplantla popo büyütme sonrası kalçadan iğne yaptırmamanız önerilir. Kalçadan yapılacak iğneler hem implantı delebilir; hem de enjekte edilen ilaç, implantın içine verilirse hastaya hiç bir faydası olmaz. Dolayısıyla bu ameliyattan sonra, eğer kas içi iğne yapılması gerekiyorsa iğnenin bacaktan yada omuzdan yapılması gerekir..

2- Ameliyattan hemen sonraki 1-2 hafta tuvalete otururken taharet musluğuna dikkat etmeniz önerilir. Ameliyat, her iki taraf kaba etin arasından yapıldığından dikiş hattı tam ortadadır. Tuvalete otururken dikkat etmezseniz, ve taharet musluğu biraz uzunsa, taharet musluğu dikiş hattına çarpabilir ve hatta bir kaç dikişin açılmasına neden olabilir. Dikişler kaynayana kadar dikkat edebilirseniz, ilerisi için sorun olmaz. Sadece dikiş hattı iyileşene kadar tuvalete otururken taharet musluğuna dikkat etmelisiniz. Bu olay bir hastamın başına gelmiştir; ameliyattan hemen sonraki günlerde tuvalete otururken musluğa dikkat etmeyen hastamın dikiş yeri taharet musluğuna çarpmış ve buradaki bir iki dikişi açılmış. Kendisi uzak bir yerde oturduğundan ve pansumanını yapabilecek yakını olduğundan olayı bana yansıtmamış. Çok sonra başka bir ameliyat için geldiğinde bu olayı öğrendim.. Bu yüzden, bu ameliyatı olmayı planlayan hastaları bu konuda uyarıyorum: İlk 2 hafta taharet musluğuna dikkat ediniz…

3- Bu ameliyatta kullanılan implantlar genellikle firmalar tarafından 2 tipte üretilirler. Aynen meme protezlerinde olduğu gibi anatomik (popo bölgesine uygun şekilde üretilmiş) ve yuvarlak şekilli protezler vardır. Anatomik protezler 150-480 cc. ; yuvarlak protezler ise 140-300 cc. hacimlerinde üretiliyor (genellikle 200-250 cc’lik protezler bir çok hastada yeterli olur). Ayrıca bu protezlerin de aynen meme protezleri gibi yüzeyi düzgün olan ve pütürlü olan tipleri mevcuttur. Bazı firmalar bu implantları non-steril olarak temin etmektedir. İmplant non-steril geliyorsa ameliyattan önce steril edilmesi gerekir.
4- İmplantların simetrik konmuş olması çok önemlidir; bu yüzden bir tarafa protez yerleştirilip kesi onarıldıktan sonra diğer tarafa protez konurken, protez, ilk yapılan tarafın tam simetriği olacak şekilde yerleştirilmelidir. Anatomik implantlarda ise simetri yanında protezin yerleştirilme şekli de önemlidir. Anatomik implantlar oblik yerleştirilir, en çıkıntılı kısımları belli bir anatomik seviyede (mons venere seviyesinde) olmalıdır. İmplantların yerleştirildiği kesi hattı en az 3 kat estetik dikiş ile kapatılır, sıkı bir bandaj uygulanır. Hasta 3-6 gün boyunca yüzükoyun yatar. İki, üç gün sonra pansuman değiştirilir.
5- Kişi ameliyattan sonra tanga dahi giyebilir.
İmplantların konduğu bölgenin özellikleri sebebiyle ameliyattan sonra bir süre sıkıntılı geçebilir. Kişi yürürken, otururken ağrı duyabilir. İyileşme süresi diğer implant ameliyatlarına göre (yüze konan fasiyal implantlar, meme protezleri ile göğüs büyütme ameliyatları gibi..) daha uzun ve sıkıntılıdır. İki hafta sonunda hasta bir kez daha kontrole çağrılır. Dikişler eriyip düşmemişse alınırlar.
6- Bu ameliyat kalça ve diğer arkada kalan kısımlara yapılacak liposuction ile birlikte uygulanabilir.
7- Ameliyattan sonra bir ay kadar jimnastik, spor, koşmak, bisiklete binmek gibi ağır fiziksel aktivite yasaktır.

8- Ameliyat kirli kabul edilen bir bölgeden yapıldığı için mutlaka bir süre antibiyotik kullanılmalıdır. Kişi ilk günlerde yürümede ve oturmada biraz sıkıntı çeker. İlk günlerde kısa yürüyüşler popo kaslarının proteze uyumunu hızlandırdığı için faydalıdır. Kişi ilk haftanın sonunda rahat yürüyebilir ve oturabilir. Protezlerin konduğu bölgede kas gevşedikçe sıkıntılar azalacaktır; bu bir kaç ay alabilir. Protezler tam olarak üzerine oturduğumuz kısıma konmadığından (biraz daha yukarı kısıma yerleştirilirler) ameliyat yerindeki dikişler iyileştikten sonra (10-15 gün sonra) kişi rahatça oturabilir. Ameliyattan sonraki dönemde kalçadan iğne yaptırılacağı zaman o bölgede protezin olduğu akılda tutulmalıdır; mümkün olduğu kadar kalçadan iğne yaptırılmaması önerilir. Her ne kadar protezin içindeki materyal “very cohesive silicone gel” ise ve protezin delinmesi ile doku içine yayılmasa da delinmiş bir protezin yenisi ile değiştirilmesi gerekir.
9- Enfeksiyon dışında diğer bir potansiyel komplikasyon, protezin yerinden kayması ve yerinin değişmesidir. Protez uygun bölgeye yerleştirildiği sürece bu komplikasyon son derece nadirdir. Ayrıca protezin yerleştirilmesi sırasında kas altındaki ufak damar ve sinirlerin yaralanma riski vardır. Ameliyat uygun teknikle yapıldığında bu gibi komplikasyonlarla karşılaşılmaz, çünkü protez, ameliyat tekniği gereği sinir ve damarların bulunduğu bölgenin daha yukarılarına yerleştirilmektedir. Ayrıca çok çok nadiren de olsa aynı meme protezlerindekigibi kapsül oluşumu riski bu protezlerde de vardır.

admin

RELATED ARTICLES

Meme estetiği ve bilinmeyenler

Meme estetiği ve bilinmeyenler

Estetik ve fonksiyonel açıdan memenin

READ MORE